Bol - Otok Brač - Hrvatska

Mondeni Bol (lokacija na karti) je jedno od najpoznatijih ljetovališta na Jadranu. Smješten je na južnoj strani otoka Brača; jednom od najsunčanijih Dalmatinskih otoka.
Nedaleko od Bolske luke nalazi se jedinstvena plaža čitavog Mediterana - Zlatni rat - raj za surfere i ljubitelje svih vodenih sportova.
To je sužavajući bijeli šljunčani rt koji se proteže daleko u more, 634 m dugačak, čiji se vrh mijenja ovisno o strujanjima.
 
U Bolu ima mnogo toga za vidjeti poput Dominikanskog samostana sa muzejom, crkve, galerije sa neprestanim izložbama, lokalne umjetnine, ljeti se organizira festival sa koncertima, predstavama... U Bolu se nudi odličan izbor izleta prema drugim srednje - Dalmatinskim otocima, nacionalnim parkovima Hrvatske, poznatim gradovima poput Dubrovnika, Šibenika, Splita, Trogira.
 
Sportska ponuda Bola je također bogata i raznolika; škole tenisa, surfanja, ronjenja, "big game fishing", skijanja na vodi, kite boarding, iznajmljivanje auta, bicikla, skutera, brodova,… Bol ima za ponuditi svakome ponešto.
Ako želite aktivan odmor, ispunjen sportom, zabavom, ili sklapati nova poznanstva, uživati u gostoljubivosti domaćih ljudi, dođite u Bol!